Flyentusiasten John Kuløy skulle forrige helg på flystevne på Notodden Flyplass. Det ble ikke en enkel tur med fly fra byen.Ved bestilling av bilett fikk han beskjed at flyene som går Kristiansund – Gardermoen ikke kunne ta med rullestolen da den ble for tung som bagasje (160 kg). Han måtte reise til Molde for å bli med et større fly derifra (Boeing) som kunne ta med rullestolen.
joko 3
John Kuløy måtte reise til Årø for Boeing maskin for å få med rullestolen ( Foto: Håkon Bloch)
Han måtte ta “Timeekspressen” til Molde, men det var ikke så enkelt. Bussjaføren fikk  problemer med heisen som skulle løfte stolen inn i bussen, han måtte få hjelp av en annen sjafør for å få heisen i drift. Bussen ble forsinket og rakk ikke fergen, men John rakk flyet. Fikk god service i Molde siden han kom fra Kristiansund for å reise fra Molde. Stolen kom vel ombord.
Flystevnet var spennende selv om han kunne ikke bli med på veteranflytur; flyet hadde ikke nødutganger så handikapede kunne ikke bli med. Etter alt føler han seg som krøtter sendt hit og dit på grunn av sitt handikap, sier han til Brunsvikanet.
joko 1 dak
John med noen av modellflyene han har bygget hvor alle har sin historie, fly fra venstre Saab  draken (Svenske), Skyhawk AF (brukt i Vietnamkrigen), Caproni Ca 310 (“Klippfiskflyet”, Norge fikk fly betalt for klippfisk til Italia), Arado 196 A” ( Tysk av samme typen som nødlandet på Lyngstad 8/4 1940) og F 104 Starfighter.  Innfelt: Caps som John fikk tak i da han reiste med Veteranflyet DC-3 Dakota fra Værnes til Bardufoss på flystevne i 2006. En tur uten problemer. ( Foto: Håkon Bloch)
joko 4
Flyene som trafikkerer Kvernberget kan ikke ta med rullestol . Man må til Molde og Boeing maskin.  Dette er flere ganger omtalt i pressen KSU 24/7 ( Foto Youtube)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her